Maximaal thuiswerken: hoe doe je dat efficiënt?

In de snel evoluerende wereld van vandaag is thuiswerken uitgegroeid tot een niet te negeren trend. Het traditionele kantoorlandschap verschuift gestaag naar de comfortabele omgeving van ons eigen huis. Terwijl deze veranderingen zich voordoen, stellen velen van ons zich de vraag: wat zijn de voordelen en uitdagingen van thuiswerken? En kan je thuiswerk wel mogelijk maken in de installatiesector?

 

Toegegeven: binnen de installatie -en bouwsector is het onmogelijk om volledig van thuis uit te werken. Maar dat neemt niet weg dat jij en je werknemers toch een groot deel van je bedrijfsactiviteit thuis kunnen uitvoeren. Maar hoe doe je dat zo efficiënt mogelijk? BLOX-software deelt graag z’n tips om werknemers zo productief mogelijk thuis te laten werken. 

 

Start met een eigen werkplek thuis te creëren. 

Tip 1 is er eentje die we zelf meekregen van experts in remote werken. Niet iedereen heeft een eigen uitgerust kantoor of bureau thuis, maar dat wil niet zeggen dat je met je laptop in bed moet gaan liggen om je werk uit te voeren. Dat is namelijk nefast voor de productiviteit. Moedig jezelf en je personeel aan om zo goed als mogelijk een kantoor te creëren thuis. Zeker in onzekere tijden is het belangrijk dat je een comfortabele plek in huis hebt waar je ongestoord kan werken. Hebben je werknemers geen geschikt materiaal? Stel dan het kantoormateriaal voor hen beschikbaar zodat ze efficiënt kunnen werken

 

Blijf communiceren

Een periode zoals deze waarin iedereen die kan, verplicht van thuis moet werken, is het van uiterst belang om contact te houden met je collega’s en werkgever. Niet alleen om sociale isolatie te voorkomen, maar voornamelijk om overleg, meetings en het overlopen van planning mogelijk te maken. Gelukkig zijn er heel wat online tools om de communicatie tussen jou en je werknemers en werknemers onderling met elkaar mogelijk te maken. 

Bij BLOX-Software maken we gebruik van tools zoals Slack, om snel te communiceren met elkaar, taken op te volgen, elkaar te helpen met het uitvoeren van opdrachten en informatie door te spelen naar elkaar. 

Alles cancelen dat in je agenda staat, is onmogelijk en ook af te raden. Probeer daarom deze meetings online te laten doorgaan. Hier komen Skype, Google Hangouts of als je Office 365 hebt Microsoft Teams van pas. Met een paar klikken ben je verbonden met elkaar en kan je de meeting gewoon laten doorgaan. Dat kan zowel via chat als face-to-face videogesprek. Communiceer hierover duidelijk met je medewerkers, klanten en leveranciers hoe ze jou het best kunnen bereiken. 

Centrale plek voor je documenten

Misschien heb je in deze periode, meer dan anders tijd en ruimte om je administratie op orde te zetten of laat je je werknemers administratieve taken uitvoeren? Dan is het handig dat al deze documenten beschikbaar zijn op een centrale plaats zodat iedereen binnen je organisatie hier toegang tot heeft en deze kan raadplegen. 

Tools zoals One Drive kunnen hierbij een echte hulp zijn. OneDrive is de gratis online opslagdienst van Microsoft (tot 5GB aan documenten) en kan je gebruiken, via een programma op de computer en via een app op mobiele apparaten. OneDrive kan met allerlei bestanden overweg zoals tekstdocumenten, rekenbladen, muziek en foto's. Maar het biedt meer dan alleen opslag. De online versie van OneDrive geeft ook toegang tot gratis versies van Word, Excel en PowerPoint. 

 

Maak gebruik van cloud-software

Nog beter dan One Drive, is het gebruik van Cloud software voor je onderneming. De implementatie ervan vergt wel de nodige doorlooptijd, maar eens je bedrijf er volledig mee vertrouwd is, maak je heel wat zaken mogelijk. 

Door Software te gebruiken, ben je in staat om al je administratie op één centrale plek te beheren, van offertes tot stockbeheer. Zo zijn je medewerkers en jij op eender welk moment en vanaf eender welk toestel in staat om alle broodnodige documenten uit je administratie en projectbeheer te raadplegen. 

Cloud software zet bovendien technologie op de achtergrond. Je hoeft je geen zorgen te maken over je huidige IT-infrastructuur of nodige updates die nodig zijn om je data veilig te stellen. De software is beschikbaar op eender welk moment en welk toestel. En de beveiliging van jouw data? Daar zorgen wij voor.

 

Maak tijd voor een online demo

Ben je toch genoodzaakt om je zaak even te sluiten? Maak dan tijd voor een online demo van BLOX-Software en ontdek wat onze software voor jouw bedrijf kan betekenen.

Ontdek de functionaliteit van BLOX